Spenstig stevne

Det var mange spenstige og flinke turnere i ilden i Møglestuhallen i helgen. Men også for foreldre som arrangerte var dette det mest spenstige løftet på flere år da de arrangerte stevne for 350 deltakere fra store deler av fylket. Nå drømmer klubben om en turnhall.

ORIGINAL: Lillesands-Posten
AV: EMMA EMILIE HØJLYNG FLØDE
PUBLISERT 26.02.2014 08:54
SIST OPPDATERT 26.02.2014 10:21

Turngruppa i Lillesand Idrettslag har ingen problemer med pågangen. Rekrutteringen er stadig god, og de har lenge hatt ventelister for å komme med, forteller tidligere leder i turngruppa, Kari Helene Egeland, som var arrangementsansvarlig for stevnet.

Turngruppa teller nå 120 aktive turnere etter at de tok inn nye freerunning sist høst – og har nå venteliste på de fleste partiene.

På søndagens stevne var hele 350 turnere i alderen 6-13 år fra Lillesand, Grimstad, Fevik, Arendal, Froland og Tvedestrand. 75 av dem var fra Lillesand.

– Det begynner å bli noen år siden vi har arrangert stevne i Lillesand, sier tidligere leder Kari Helene Egeland. Etter gjentakende forespørsler fra kretsen syntes vi at det var vår tur til å arrangere stevne. Foreldrene stiller virkelig opp når vi har slike stevner, skryter Kari Helene Egeland, som likevel har et hjertesukk:

– Vi i turnstyret savner flere trenere til rekruttene i turnen. Vi merker at flere slutter etter hvert som vi blir færre trenere. Hun vil gjerne oppfordre flere til å stille opp som trenere. – Man trenger nødvendigvis ikke å ha mye erfaring, da det blir arrangert trenerkurs, understreker hun.

Turnkretsen i Aust-Agder og Norges turnforening er ivrige etter å få turnhaller i de ulike kommunene. Holtahallen er alt for liten for turning, mener den tidligere lederen.

– På grunn av lite plass må vi leie utstyr fra Grimstad, noe som både koster penger og er tidkrevende. Da det er lite plass til utstyr merker vi at vi får mindre utvikling. Hallen er rett og slett ubrukelig for turn, forteller Kari Helene Egeland. Den nye lederen i turngruppa, Tina Sofie Larsen Bjørnstad, vil sammen med styret jobbe for å få ny hall.

Det er stadig stigende rekruttering og det er ventelister på å komme inn i turngruppa. Det er veldig mange som begynner på turn etter at de har gått på barneidretten, og hvis én begynner, så vil ofte også venninnene begynne.

– Det har vært veldig gøy med turn i dag, forteller de to lillesandsjentene Tonje Strigen Reiersølsmoen (12) og Hedda Johansen (11). Noe av det som er så gøy med turn er at vi kan prøve nye ting, forteller Tonje. Begge jentene har turnet i om lag seks år.

Stor Tropp: Alle Lillesanderne som deltok på kretsstevnet tidligere på dagen.

Skrevet av: Annar den 28. februar 2014 @ 11:00
Under kategorien(e): Forsiden,turn

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Samarbeidspartnere

Lillesands-sparebank Trimtex MX-Sport Lillesand Senter
Asko Saint Gobain

Informasjon

Styreleder: Tor Berthelsen

Org. nr.: 975 633 845, Adresse: Postboks 202, 4792 Lillesand
 Følg oss på Facebook
 Følg oss på Twitter