LIL Turn deltok på NGTF’s 125 års jubileumsshow!

DSC02629Det var et fantastisk show lørdag 11.april i Sør Amfi i Arendal. Alle turngruppene i Aust-Agder deltok for å feire Norges Gymnastikk og Turnforbund (NGTF) som fyller 125 år i 2015.

Norges gymnastikk og turnforbund er Norges eldste særforbund. Aust-Agder idrettskrets er den eneste kretsen som har laget et eget Jubileumsshow.

Her fikk gymnastene virkelig vist hva som rører seg innenfor gymnastikk- og turnsporten i kretsen! Showet var svært proft.

DSC02579Det åpnet med ”gammeldags” linjegymnastikk med seniorturnere opp til 75 år fra Arendal, og påfølgende felles linjegymnastikk for alle turnere.

Det gikk slag i slag med apparatturn som skranke, bom og bøylehest. Turnere fra Express og Tvedestrand viste Rytmisk sportsgymnastikk. Cheerleading fra Express med høye kast der både gutter og jenter er med. 

DSC02583-kopi Lillesand viste breddeturn med turnere fra 7-11 år. Dette var den størst troppen av alle. De var fantastisk flinke og gjennomførte øvelser på trampett, tumblingbane, overslagskasse og bølgende bro på gulvet.

DSC02594-kopi

 

Freerunningsgutta i Lillesand og Grimstad hadde felles oppvisning. Det ble et forrykende show med triks, backflips, sideflips, kasteflips, frontflips og wallflips. Utrolig tøft med mye akrobatikk, og det kunne flere ganger høres gisp fra publikum.

DSC02616-kopi

Teamgym fra Arendal turnforening har utøvere i toppklasse, med flere landslagsutøvere. Noen var med å sikre Norge EM-sølv på Island i vinter. Saltoer med enkle, doble, kropperte, pikerte og strake rotasjoner med skru! Trippelsaltoer som gikk høyt opp i lufta der det nesten virket som turnerne ikke hadde tenkt å lande igjen.

Finalen var NGTF’s egen «Flashmob», en fellesdans laget spesielt til 125 års jubileet. Alle utøverne stilte i like T-skjorter. Utøvere i alle aldre danset sammen med smil og glede.

En stor Hilsen Lillesand Idrettslag Turn og Freerunning

Skrevet av: Tom Knudsen den 20. april 2015 @ 13:15
Under kategorien(e): Forsiden,turn

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Samarbeidspartnere

Lillesands-sparebank Trimtex MX-Sport Lillesand Senter
Asko Saint Gobain

Informasjon

Styreleder: Tor Berthelsen

Org. nr.: 975 633 845, Adresse: Postboks 202, 4792 Lillesand
 Følg oss på Facebook
 Følg oss på Twitter