Dugnadssalg i Lillesand idrettslag

Dugnadsalg i LIL turn
Vi synes det er veldig beklagelig hvordan NRK har fremstilt denne saken. Omtalen er tendensiøs og bærer preg av å være en kampanje.
Språkbruken spiller på følelser rundt at barn blir utnyttet i ulovlig salg.
Styret i LIL turn driver en omfattende mengde aktiviteter for barn og unge basert på frivillighet. Dette koster penger og vi må til tider mobilisere til dugnad. Dugnadene i LIL Turn er helt frivillige, men utøvere og foreldre har likevel vært veldig flinke til å stille opp. Dugnadsånden er heldigvis fortsatt veldig god. Hvilke aktiviteter og mulighetene vi kan tilby våre utøvere avhenger av vår økonomi. Inntektene fra bl.a Lips har gitt LIL Turn et overskudd på ca. 130.000,- i løpet av de årene vi solgte dette. Disse pengene har gjort det mulig for oss å kjøpe inn kostbart flott utstyr som igjen gjør det mulig og spennende for våre utøver å være med i våre aktiviteter.
Det er ikke enkelt å finne produkter som er lettsolgt, ikke selges av andre, er nyttige for kjøperne og som samtidig gir en godt fortjeneste til klubbkassa. LIL Turn valgte Lips fremfor dopapir, kjekspakker loddsalg, nettop pga de forannevnte  kriteriene. Vi har fått overveldende positive tilbakemeldinger på valg av produkt. Folk er fornøyd med å selge et produkt som ikke andre lag og foreninger i området selger.
Vi får stadig forespørsler om når neste runde med Lips er.
Første gang vi solgte Lips i Lillesand var i 2014 ?. LIL turn ble da kontaktet av journalist Thomas Somerset fra NRK med kritiske spørsmål om Lipssalget. Vi sendte i den forbindelse over alt av avtaler, kvitteringer og papirer. LIL Turn har hele tiden spilt med åpne kort, og NRK sa at det ikke var grunnlag for å lage noen sak av det. Også i 2015 og 2016 tok NRK kontakt i sakens anledning.
Det mest alvorlige er at NRK, antyder at en enkeltperson som i mange år har gjort og fortsatt gjør en kjempeinnsats i LIL turn profiterer personlig på dugnadsalget. Dette stemmer overhodet ikke. Personen det gjelder er en kjemperessurs, og legger ned utallige timer med dugnad for LIL turn. Dette hører ikke hjemme noe sted.
Avtalen vi har fått med Lips har vært utrolig bra og gitt oss en god fortjeneste som i sin helhet har gått til klubbkassa. Firmaet som solgte oss Lipsene har hatt lavere fortjeneste en vanlig, og ingen andre en LIL turn har hatt inntekter av salget. Det er blitt bekreftet flere ganger.
Uansett hva man måtte selge av produkter som dopapir, kakebokser, sokker, kjekspakker, rabattkort, eller diverse annet, vil det være ulike mer eller mindre uoversiktlige firmaer/personer som tjener gode penger. Det er meget naivt å tro at bare man unngår å selge til de, så gjør man trygge valg.
LIL Turn sitter på en god del korrespondanse i saken, og her fremkommer det bla. at NRKs nåværende journalist selv har privat interesse i saken. Hun har vært kritisk til dugnadsalget da hun selv hadde barn i LIL Turn, og ønsket ikke å selge Lips.
Siden dugnad i LIL turn er frivillig var dette helt uproblematisk for oss.
LIL Turn forventer at NRK beklager måten saken er håndtert på, og gir en unnskyldning til treneren som er omtalt flere ganger. NRK bør heller bruke ressurser på å dekke alt det flotte som skjer innen det frivillige idrettslivet i distriktet
Hilsen Hovedstyret i LIL og styret i LIL Turn
http://presse.no/pfu/etiske-regler/vaer-varsom-plakaten/
punkt 2 om integritet og troverdighet er jo interessant, særlig punkt 2.3
Skrevet av: Rune Stiansen den 17. oktober 2017 @ 10:08
Under kategorien(e): Forsiden

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Samarbeidspartnere

Lillesands-sparebank Trimtex MX-Sport Lillesand Senter
Asko Saint Gobain

Informasjon

Styreleder: Tor Berthelsen

Org. nr.: 975 633 845, Adresse: Postboks 202, 4792 Lillesand
 Følg oss på Facebook
 Følg oss på Twitter