Arkiv 2009/10

SKISESONGEN 2009/10 OVER

Skisesongen er over for i år. Det har vært en fantastisk sesong med kuldegrader i nesten tre måneder fra midt i desember til midt i mars. Forholdene for skiaktiviteter har vært glimrende hele vinteren, og det har blitt arrangert hele ni barne- og ungdomsrenn i Holta. I tilegg har vi hatt to små forsøk i Omars og Olasheiområdet. Det ble også en del ekstra utgifter til LIL i forbindelse med motorhavari på løypemaskinen som nå er oppe og sviver som aldri før. Asbjørn driver med noe lett vedlikehold på den fortsatt, men dette blir snart avsluttet med bra resultat. Så har vi jo også laget flotte spor og skimuligheter på Tveide på Birkeland. Her har vi hatt god hjelp av Bendiks Transport, Jon Rislå og byggmester Ole M. Johannessen til transport og annet mellom Lillesand og Tveide. Her får vi håpe på at vi får muligheten til neste år også.

Nå er vel alle i gang med joggeskoene eller sykkeltrening for nye aktiviteter og nye mål. Takk for i år og håper på en like fin vinter også neste år.

Notto Høiland, leder av skigruppa

18.3

Da var skirenn-sesongen over for i år, og avslutningsrennet ble gjennomført med 65 unger og ungdom. Det var etter forholdene et bra renn med flere varmegrader og fritt fram for klister. De eldste ungdommene fikk et flott glassmonter med en hilsen fra LIL og med motiv av en skiløper. Det er flott å se at ungene blir trygge og flinkere på ski etter som sesongen pågår. Og i år har vi hatt en sjeldent fin skivinter. Det er fortsatt brukbare skimuligheter en god stund framover, og nå er forholdene enda finere utenom skisporene.

Ønsker å rette en takk til foreldre og besteforeldre og enda tidligere generasjoner for sporty innsats når det gjelder oppfølging av neste generasjon, og også en takk til alle medhjelperne som har vært i sving for å få alt til å fungere nokså smertefritt.

Vi har for tiden problemer med fresen på løypemaskinen, som er veldig vesentlig nå som forholdene er som de er. Vi venter på eksperthjelp og håper at vi finner en feil en plass. Snøen har nok smeltet så mye at Omars og Olashei-løypene nok er kjørt for siste gang, men det bør være muligheter på Tveide og i lysløypa en liten stund til. Kanskje kan vi gå på ski til påske i Lillesand i år?

10.3

Nok en kveld med skirenn er over, med flott solskinn og etterfulgt av gnistrende skiføre. I kveld deltok 61 barn og ungdom i renn nummer 7 for sesongen. Det kommer også til å bli arrangert et siste skirenn kommende onsdag som er den 17. mars. Da har vi satt en uslåelig rekord i antall skirenn på en og samme sesong. Det kommer til å bli en liten ekstra premie til den eldste klassen på det avsluttende skirennet.

Webmaster tar en ferie nå et par uker fremover, så det kommer til å bli så som så med nyheter i denne perioden. Så jeg og Asbjørn kommer til å holde løypene i så god stand som mulig fremover.

9.3

Har i kveld kjørt en runde rundt Tveide Fjellskår, men det ble bare en runde med klassisk spor, på grunn av at fresen ikke ville være med på kjøret.

Sesilåmi 2010

Har endelig fått tak i rette person når det gjelder transport til vinterens høydepunkt. Dere må ringe Thomas Åsen på nr. 97570151 så ordner han og dere opp i det resterende. Lil har reservert 6 plasser her. Hvis det skulle oppstå enda større behov, så har jeg fått høre at det er en buss som blir organisert fra MX sport i Vennesla, men her må man ringe selv å melde seg på. Selv er jeg på Gran Canaria å sykler når Sesilåmi går på søndag, men ønsker alle en riktig god tur.

7.3

Det er i kveld kjørt rundt Omars og Olashei løypene med bra resultat. Så fort det lar seg gjøre vil det også bli kjørt rundt Tveide. Vi vil også minne om at vi fortsetter med skirenn onsdag 10. mars. Håper på fint vær og godt oppmøte.

1.3

Deler av søndagen brukte en del av våre spreke skiløpere til en duell rundt Omars og Olashei. Dagen bød på noen utfordringer med hensyn til smøring, det vil si at det var rundt null, men det ordnet seg for de fleste til start. Det var nok en fordel å være noe kjent på forhånd, for det var opptil flere alternativer på å komme seg fram, men alle kom tilbake til Prestholt. Vi gjengir deltakerlisten i noe tilfeldig rekkefølge ettersom det var noe spredning i alder.

Omars løype Erling Berg 42,32 Faiz Fadie 45,03 Markus Bekkelund Hansen 41,40 og Frode Strømman 33,25.

I tillegg deltok disse uten tidtaking. Erlend Kvifte, Kjetil Dalhaug, Knut Harald Kvifte, Sverre Fossum, Pål Jensen, og Fam. Christiansen med Martin, Helena, Ellen og Bjørnar til fornavn.

Og disse gikk eller løp rundt Olashei. Raskeste mann var Vegard Strømman på 43,10 min., Morten Berg 49,12 , Geir Clausen 57,00,  Eirik Nordby 45,21 , Kåre Mosby 52,18 og Knut Dannevig 46,13.

Alle fikk med seg en liten oppmerksomhet fra LIL som takk for sporty innsats.

 28.2

Søndag morgen er småkald og fin til å prøve skiene en tur. Lysløypa og Omars og Olashei ble kjørt på nytt i går ettermiddag. Her håper jeg det vil være fine forhold fremover. Jeg håper å kjøre rundt Tveide i ettermiddag. Til uken er det vinterferie for de fleste, så da skal jeg prøve å være ekstra på plass for å få brukbare forhold.

25.2

I går kveld var det over 100 barn og unge som var med på skirenn. Det var en flott kveld for skiaktiviteter. Det var mange som var hjemme på vinterferie fra hovedstaden blant annet, og deltok med barna sine, og det er hyggelig. Førstkommende onsdag 3. mars er det vinterferie her i Lillesand og derfor ikke skirenn, men vi er klare igjen 10. Mars. Følg med i lokalpressen og på hjemmesiden til LIL.

Til søndag har vi tenkt å har skirenn rundt Omars løype ( ca 7 km ) og Olashei ( ca 12 km ) for de som ønsker det.

Her er det nødvendig å være litt kjent for å finne fram. Start fra Prestholt barnehage klokka 12.00. Startkontigent og enkel premiering vil være inkludert. For informasjon kontakt undertegnende eller Morten Berg, 91358895.

Planen for oppkjøring av løyper er å kjøre Olashei i morgen ettermiddag og Tveide etterpå. Lysløypa kjøres nokså kontinuerlig.

20.2

Etter et par dager med nye snø og enda mer kald og sterk vind er det nå en morgen med stille og fine skiforhold. Kjører lysløypa og Lundemoens jordene nå fra morgenen av og tar deretter Omarløype og Olashei. Orker jeg mer da tar jeg meg også en tur til Tveide, men det kommer til å bli sendt på ettermiddagen.

Sesilomi har jeg fått noen henvendelser på når det gjelder transport. Kontakten min er på utenlandsreise for tiden, men jeg skal skaffe et telefornnummer dere kan ringe etter hvert. Dere får selv melde dere på.

18.2

Nok en kveld er over med nok et skirenn, men nysnø og noe dårlig gli, men stemningen på topp. 82 barn og unge og et par engelske ungdommer til start, og et par godt voksne personer. Yngste deltaker i kveld blir 2 år i Mars, og hvem vet om 24 år har vi kanskje en ny OL deltaker fra Sørlandet !!!! Nå blir det renn neste Onsdag 24. Februar, så er det vinterferie Onsdag 3. Mars, og så fortsetter vi Onsdag 10. Mars og utover så lange snøen er tilgjengelig.

10.2

Det var en fantastisk kveld med flott, klar ettermiddagssol og etterpå kaldt vintervær. Det var i kveld deltakere helt fra sentrum av Høvåg som lot seg friste til en liten duell på ski, i tillegg til at flere fra Justøya er observert. Hele 94 barn og ungdom stilte til start, noe arrangørene er fornøyd med. Vi kjørte arrangementet raskere igjennom i kveld enn tidligere, og vi kommer til å gjøre en liten justering til neste kveld.

Planen er å friske opp løypene på Tveide og Olashei før helga, mest sannsynlig på fredag.

4.2

Har i dag vært to ganger rundt Omars og Olaheisløypene og tråkket og laget noe spor, men ikke i de bratteste bakkene. Snøen er veldig løs og lett så det var svært vanskelig å komme frem til tider, men nå er vi klar for litt mer snø, så blir det bedre og fastere etter hvert. Fordelen nå er at det er mykt å sette seg på rumpa. Kommer tilbake til adkomster etc etter hvert.

Jeg rakk også en runde på Tveide og Fjellskår i kveld, skulle hatt en til, men det ble noe rusk i dieselen som tok en masse tid og veldig mye aggresjon. Men jeg er plutselig tilbake, og skal det bli bra.

3.2

Så har vi avviklet nok et skirenn, med 105 barn og unge ungdommer. Etter flere dager med nokså kraftig snøfall var det nok en kveld med flotte skiforhold. Det var litt trott føre for raske tider for de eldste. Ellers var det stor stemning blant barn, foreldre og besteforeldre.

Av andre føreforhold nå så har vi kjørt lysløypa og jordene på Lundemoen i dag og det var massevis av folk i kveld. Planene fremover er å kjøre på Tveide i morgen og rundt Omar og Olashei på Fredag. Lysløypa vil bli kjørt nesten daglig.

1.2

Hurra, det snør igjen. I ettermiddag fikk vi løypemaskinen klar igjen og ettermiddagen er brukt til å klargjøre for kjøring i morgen. Vi kommer til å kjøre lysløypa og Lundemoen, så får vi se hva vi eventuelt rekker etter det. Skuteren på Birkeland har nå gått i stykker, så her får vi bytte litt. Tveide og Olashei står for tur så fort vi får tid. Skisporene til skirennet på onsdag håper vi nå er i de tryggeste hender. Følg med på hjemmesidene for mer informasjon..

27.1

I kveld var det duket for nok en flott kveld for nasjonalsporten vår, nemlig å gå på ski. Hele 83 barn og unge hadde tatt turen til Holta for å delta på det tredje rennet for sesongen. Etter en heller mild dag med mye flott solskinn, frøs det på utpå kvelden og det ble et knakende godt skiføre. Det blir nok skirenn også til neste onsdag.

Siste nytt om løypemaskinen er at vi har mottatt ny brukt motor som nå M Gitmark holder på sette sammen, og som vi håper på å ha klar til helgen.

22.1

Løypene rundt Fjellskår og Tveide blir kjørt med skuter med sporlegger med jevne mellomrom. Det er mulig at dette også kommer til å skje i Holta og lysløypa i løpet av helgen.

20.1

I kveld hadde vi sesongens andre skirenn i Holta med ny flott deltakelse med hele 113 barn og ungdom. Det var 45 barn i hver av de minste klassene og 23 ungdommer i eldste klasse. Mange flotte øyeblikk og prestasjoner ble levert i alle aldre. Det blir renn igjen til neste onsdag også, som blir samtidig med årsmøte i LIL.

Tilstanden til løypemaskinen er for tiden full stans, vi er nå på jakt etter pent brukt 130hk Mercedes Benz med 5 sylindere. Er vi heldige er vi klare igjen til neste helg.

17.1

I dag ble halve lysløypa kjørt før maskinen sa takk for seg, det vil si at vi har fått motorstans på maskinen ute i lysløypa og der står den godt. Først må vi få den tilbake til stadion og så må den på verksted for reparasjon. Hvor lang tid dette kan ta er ikke godt å ha noen formening om, men inntil videre får vi klare oss med det vi har og håpe at det ikke plutselig kommer for mye snø. Vi skal likevel klare å arrangere skirenn fremover.

13.1 SKIKARUSELL

Foto: Lillesands-posten

Endelig var vi klare for første kveld med skirenn for barn og ungdom. I flott vintervær med et par minusgrader og en aning av snøfnugg i luften. Hele 82 jenter og gutter stilte til start og fullførte med flott innsats. Yngste deltaker var under 3 år gammel. Han og alle andre fikk medalje etter målgang, og etterpå var det vafler og pølse og saft til skiløperne. I eldste klasse var det full fart fra start med fellesstart og det gikk fort unna. Vi kommer til å fortsette også neste uke og så lenge snøen varer. Vel møtt.

Skigruppa kommer også til å prøve å få arrangert en smøredag / kveld i nær fremtid i garasjene på stadion i Holta. Dette vil være i samarbeid med Sport 1 på Lillesand Senter. Følg med i lokalpressen og på nettsidene til LIL.

Les mer om årets første skirenn i Lillesands-Posten (12.1.10)

11.1

Da ser det ut til at den verste kulda har gitt seg, og vi er klare til å arrangere skirenn. Skigruppa i regi av LIL starter opp med skirenn førstkommende onsdag, og kommer til å holde på hver onsdag framover så lenge det er mulig. Skirenna er tilrettelagt for alle aldre, men vi starter med de yngste først, og øker oppover i klassene.

0 til 6 år går en runde rundt stadion på ca 400meter i Holta. I klassen for 7 -9 år gås en liten ekstra sløyfe som blir ca 500 meter. De som er 10 år og eldre starter med fellesstart og disse går en runde på ca 1500meter i den eldste delen av lysløypa.

Alle som deltar får premie, og tilgang til kiosk etter målgang. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til vinterens høydepunkt for liten og stor.

9.1.2010

Vi kjørte to runder rundt Tveide og Fjellsgård på fredags ettermiddagen, vi tok oss noe tid til å skuffe på noe snø her og der. Det er nå veldig bra, og eneste plassen hvor det kan være litt spennende for litt riper i skiene er den siste nedfarten før vi er tilbake på Tveide. Rundt lysløypa i Holta blir det kjørt nesten daglig, men her er det blitt mye barnåler som har blåst ned i sporet, som ødelegger litt av skifølelsen.

Nå er det like før det blir arrangert skirenn for barn og ungdom i Holta. Det er for tiden litt for kaldt, men følg med i lokalpressen og på hjemmesiden til LIL.

31.12

På den siste dagen i 2009 er det meget kaldt, men flotte skimuligheter. Vi har i skrivende stund tekniske problemer med løypemaskinen. Disse er nok noe over vårt nivå så vi trenger litt hjelp av dertil kyndig mekaniker, men vi gjør mer enn vi kan…

Det er meldt enda kaldere framover, så det er viktig å kle seg varmt og godt. Så får det heller være at det ikke er så kult… Skirennene begynner så snart mulighetene byr seg men det kan bli for kaldt.

Vi vil takke for året som er gått og ønske alle et Godt nytt år!

27.12

Har i kveld kjørt to turer rundt Tveide og Fjellskår, et spor for klassisk og de fleste stedene også en bred trase for skøyting.

Morgendagen vil gå med til service på maskinen og oppfriskning av områdene rundt Holta.

26.12

Det ble en lang dag med mye kjøring i et vakkert vintervær, sol og noen små kuldegrader. Det ble kjørt to økter i lysløypa på Birkeland før de var fornøyde, de skal ha skirenn i morgen… Det er også kjørt rundt Tveide og Fjellskår i tillegg til lysløypa i Lillesand, hvor det også ble en avstikker rundt jordet på Lundemoen. Det har i dag vært stor aktivitet av små og store i og rundt stadion i Holta og slik skal det være fremover. Nå bestemmer snømengden hvor ofte det blir kjørt, men vi kommer selvsagt til å anstrenge oss til det ytterste.

24.12

Det er i dag kjørt spor rundt Tveide og Fjeldskår, i tillegg til skiskytteranlegget på Birkeland. Utfordringene med transport gjorde at maskinen nå står på Birkeland. Ønsket var å få kjørt noe i Lillesand også, men det har nå førsteprioritet. Det blir i hvert fall kjøring på lørdag, men dagen i morgen er noe uviss. Vi kjører så fort det lar seg gjøre alle plassene. Mulighetene bør være gode til å få brukt skia i løpet av jula.

Vi ønsker alle en gledelig jul!

22.12 SKISESONGEN I GANG

Nå kommer det litt snø hver dag. Ikke så mye, men det hjelper godt. I lysløypa begynner det å bli bra forhold, og vi kommer snart til å kjøre rundt Lundemoen.

Tirsdag kveld ble det kjørt og pakket snø i traseen rundt Fjeldskår og Tveide. Her er myke forhold og bra på veiene og jordene, men det mangler noe snø i selve terrenget. Gangretningen på Tveide er som i Lillesand med solen. Parkering blir ved gamle jernbanestasjonen på Tveide. Her er det to garasjer som vi ikke bør stenge inne, da disse er noe i bruk. Grunneierne vil også her benytte seg noe av traseen, men det er ikke lange biten til sammen. Skigruppa har en liten utfordring med å få transportert

maskinen mellom Tveide og Lillesand, men vi kommer til å kjøre så mye vi får til på begge plasser. Nå kan jula bare komme, passelig med mat og drikke og kjempeforhold for mosjon og trim på ski.

LYSLØYPETRASEEN UTBEDRES

Leder av skigruppa, Notto Høiland, opplyser om utbedringer i lysløypetraséen.

Leder av skigruppa, Notto Høiland, opplyser om utbedringer i lysløypetraséen.

Frem til rundt 12. desember vil det være noe begrenset fremkommelighet i starten av lysløypa. Dette skyldes utbedringer av traséen. Utbedringene gjøres fra starten av løypa og cirka 150- 200 meter innover i lysløypa. Det forventes at utbedringene er ferdig rundt 12. desember, og dette vil være tidsnok til snøen kommer.

Nytt av året er at skigruppa har fått til en avtale om å kjøre skispor i løypene rundt Tveide, nærmere bestemt fra Tveide stasjon og inn til Fjeldskaar og rundt til Torvstrømuseet og tilbake. Dette blir en runde på cirka åtte kilometer med fint og flatt terreng uten for bratte og farlige utforkjøringer. – Hvis vi får frost snart, så er det ikke mye snø vi trenger for å komme i gang. Den store snømengden får komme etter hvert. Dette blir topp for alle skiglade personer, sier leder i skigruppa, Notto Høiland.

Sist oppdatert: 4. desember 2012 - 21:11. Av: Annar

Samarbeidspartnere

Lillesands-sparebank Trimtex MX-Sport Lillesand Senter
Asko Saint Gobain

Informasjon

Styreleder: Tor Berthelsen

Org. nr.: 975 633 845, Adresse: Postboks 202, 4792 Lillesand
 Følg oss på Facebook
 Følg oss på Twitter