Arkiv 2010/11

SKISESONGEN 2010-2011

Skisesongen i fjor vinter var veldig bra, men årets sesong har nok vært enda mer og bedre i så måte. Jeg har i dag vært på fjellski nord i kommunen mot og inn i Birkenes med en kjempeflott opplevelse. Det er helt sikkert mange uker igjen å bruke snøen på denne måten på. Her i Holta og i Lillesand er nå snøen borte, dvs. at det er en blanding av snø og is i skyggepartiene av lysløypa, men det varer ikke lenge. Aktiviteten har vært stor i løpet av sesongen og mange unge Lillesandere har gått sine første skiturer i og rundt Holta.

Noen ord om løypemaskinen må vi også ha med. Jeg, Asbjørn og vår nye sjåfør Terje Kvam har tilbrakt over 150 timer i maskinen, pluss at vi har ordnet og rigget til i tillegg, tilsier at vi har brukt noe tid på dette i år. Nå gjenstår bare å sette den bort for sommeren og å gjøre den klar for neste sesong.

Jeg har noen planer om å prøve å få til en liten runde inn på Sovehei til neste år, hvis jeg finner en grei trase og tiden strekker til. Dette kan bli veldig gildt….

For interesserte ligger all informasjon under linken for arkiv for den som er nysgjerrig, og leter du litt til vil du også finne deltakerlistene for flere år tilbake.

Vi vil takke for alle bidrag som har kommet oss til del, og en ekstra takk til Byggmester Ole M. Johannessen AS for velvillig lån av lastebil for transport til og fra Tveide. Her må vi også nevne Asko som har bidratt med mye til kioskdriften, og også med diverse bannere for å lage en ramme rundt arrangementene. Også Trimtex og Grandal Trevare må nevnes.

Når blir det ikke veldig mye nyheter før vi igjen nærmer oss vinter og kuldegrader. Ha en flott sommer alle sammen.

9.3.11

Det ble en flott kveld for skirenn, dagen ble også avsluttet med fin sol og deretter ble det kjøligere. Vi må dessverre fortelle at dette nok ble siste kvelden med skiaktivitet for i år, nå minker det veldig på snøen. Men det var over 40 barn og unge som stilte opp på siste renn for i år. Totalt i årets skisesong har vi hatt til sammen 452 startende, noe som vi synes er veldig bra. Vi håper på en like fin vinter til neste år.

Aktiviteten med løypemaskinen fremover blir nok ikke så veldig høy, men vi vil prøve å holde forholdene i lysløypa slik at de som skal gå Sesilåmi kan få trent noe frem til neste helg.

2.3.11

Da var nok et skirenn over for denne gang. Hele 54 barn og unge brukte en onsdagskveld i vinterferien til å gå på ski i Holta. Det var VM stemning med tett tåke og plutselig var barna i mål. Vi kommer til å holde på videre fremover så lenge snøen blir liggende. Det er fantastiske fine forhold i og rundt Holta å gå på ski for øyeblikket, hadde selv over en time med glimrende løyper, men det er ikke trangt om plassen.

Nå er det meldt flott vær noen dager fremover, så jeg vil etter beste evne gjøre et eller flere forsøk på å preparere løypene best mulig til helgen utfart.

23.2.11

Snø, snø og mere snø er det kommet den siste uken, men det var opphold noen timer mens vi hadde skirenn i kveld. Det deltok 50 skiglade unger og yngste deltaker blir 2 år til søndag. Den skal tidlig krøkes den som god krok skal bli.. Nå sier meldingene mer snø i morgen og fredag, så vi vil gjøre alt vi kan får å legge forholdene til rette for mange flotte skiopplevelser til helgen. Jeg skal prøve å holde dere oppdatert på hjemmesiden så godt det lar seg gjøre.

18.2.11

Nå er værmeldingen bra for helga og det er meldt mer snø til uken. I morgen vil deler av lysløypa og jordene på Lundemoen bli kjørt opp. Deretter vil jeg ta en tur til Tveide, så her vil det være klart sent fredagskveld. Er iver tilstede prøver jeg på Omars og Olashei på lørdags morgen. Regner med at mange sitter hjemme med nypreppa ski og bare venter på at sola står opp.

16.2.11

Det ble en kveld med mye vind og nysnø, men Asbjørn fikk kjørt opp noen nye flotte spor å gå i. Det var ikke den store deltakelsen men vi fikk gått litt på ski og fikk delt ut noen medaljer også i kveld. Du kan se deltakelsen og tiden under linken til dette litt lengre oppe på siden. Og det blir helt sikkert skirenn også til neste onsdag. Rakk du det ikke denne gang kommer det flere muligheter.

Nå må vi nok komme i gang med noe løypekjøring når snøen og vinden avtar. Lysløypa og jordene på Lundemoen vil ha første prioritet. Tveide vil også fort bli kjørt og så får vi vurdere Omars og Olashei til slutt.

14.2.11

Da ser det ut til at skivinteren fortsetter en stund til. Melding om mer snø er tilstede og vi håper at den slår til. Derfor vil jeg benytte anledningen til å invertere til skirenn onsdag den 16. februar kl 18:00 som vanlig. Vi fortsetter der vi slapp for to uker siden og ser an hvor lenge snøen blir liggende.

7.2.11

Nå er det dessverre dårlige værmeldinger de nærmeste dagene og vi ser oss nødt til å avlyse skirennet onsdag 9. februar. Regn og mildvær har tært hardt på snøen på Holta, og det vil være mer vann enn snø til onsdag. Men vi håper at det ikke er slutt på skirenna for i år, for vi har mange medaljer igjen. Følg med på hjemmesiden til LIL og i Lillesandsposten fremover.

2.2.11

Det ble en litt fuktig og våt skikveld må vi vel kunne si, men vi fikk gått og løpt på ski allikevel. Det var 33 barn og unge som tok mot til seg å gjennomførte med stil. Vi trenger mer snø nå for å få til noen flere skiopplevelser på Holta, men følg med i Lillesandsposten eller på hjemmesiden til LIL. Værmeldingen var ikke veldig lystig med tanke på mer snø med det første, men vi lever i håpet.

1.2.11

Nå har mildværet satt inn for fullt, men vi har snø en stund til og venter fullt hus i morgen også i Holta onsdag 2. februar.

Minner også om at vi har glide- og smørekurs i garasjene på Holta Torsdag 3. februar fra kl 18:00. Det blir undervisning av Kåre Jonny Engesland, og i tillegg stiller LIL med noen stykker som vil hjelpe med å glide og smøre ski for de som trenger litt hjelp. Det blir kaffe og enkel servering mot litt betaling. Vel møtt alle sammen, store og små.

28.1.11

Vi har i dag kjørt den eldste delen av lysløypa og jordene på Lundemoen. Den øverste delen av lysløypa blir ikke kjørt før det blir noe mildere eller det kommer mer snø. Har i kveld vært i lysløypa på Birkeland og kjørt skøytetrasser, planen var å rekke Tveide også, men det tok alt for mye tid på Birkeland, og jeg kunne ikke forstyrre lokalbefolkningen på Tveide med løypekjøring mitt på natten. Men vi får se det an i morgen.

26.1.11

Nok en vakker og kald Januar kveld er over med nesten 70 barn og unge til start i skikarusellen. ASKO stilte med egen diplomutdeler, som også delte ut Kvikk Lunsj til alle deltakerene som var med. ASKO er som kjent hovedsponsor til Marit Bjørgen og Therese Johaug og LIL, og vi takker og bukker. For ordens skyld så blir det nok skirenn også neste onsdag, men da en tidlig februardag.

25.1.11

Kommende onsdag er det på nytt muligheter for skirenn for barn og unge. Det blir som vi pleier å ha det. Men vi har fått samme ”sponsor” som Marit Bjørgen og Therese Jorhaug, ASKO, til å være med. De stiller med startnumre og Diplomer til alle barna og noe til. Vi håper dette blir bra.

Torsdag den 3. februar kl 18.00 har vi vært så heldige å få tak i Kåre Jonny Engesland til å holde kurs i smøre og glideteknikk. Kåre Jonny har vært lærer og instruktør på Hovden skigymnas og flere andre plasser og er svært dyktig. Han bor på Oggevatn og representerer Engesland. Vi kommer til å holde til i garasjene på Holta. Kåre Jonny viser og forteller det han vil lære bort, så vil skigruppa være til stede å hjelpe til med litt glider og festesmøring til de som måtte ønske det. Vi tar en beskjeden betaling for glidingen og det blir enkel servering.

19.1.11

Andre kvelden med skirenn er unnagjort, med i underkant av 100 deltakere. Pågangen var så stor at vi gikk tom for både vafler og pølser, dette er ikke bra, så vi skal prøve å få handlet inn nok kioskvarer neste gang. Til tross for mye regn den siste tiden var det fine forhold etter at Asbjørn hadde frest opp løypene på nytt.

Det blir mest sannsynlig ikke kjørt noe på Tveide eller Omar og Olashei før vi får mer nysnø. Men nå er det fint ut å gå på skaren og i måneskinnet. Det blir skirenn også neste onsdag .

18.1.11

Etter et par dager med mer snø kom regnet, og vi var tilbake på start igjen. Men skirenn blir det i Holta på onsdag til samme tid som sist. Hva som kommer til å skje med løypekjøring fremover vet jeg ikke enda, men det blir i hvertt fall kjørt i Lysløypa onsdag. Værmeldingen sier lite nedbør, men kaldere en tid fremover.

10.1.11 KLART FOR SKIRENN

Førstkommende Onsdag den 12. Januar starter vi opp med våre populære barne- og ungdomsskirenn. Det blir påmelding fra kl 17.00 og første start kl 18.00. De yngste fra 1-6 år starter først og går 400 meter rundt banen, og vi fortsetter med 7-9 årsklassen som går ca 500 meter som blir en liten bakke opp og en liten utforbakke. De eldste fra 10 år og oppover går eller løper en runde i den eldste delen av lysløypa på 1500 meter. Det blir medalje og saft til alle, og så selger vi vafler og pølser i kiosken og kanskje noe mer. Vi har dessverre sett oss nødt til å øke deltakeravgiften med 5 kr til 25 kr pr deltaker for å dekke inn økte kostnader på medaljene. Vel møtt til store og små.

Ved stor trengsel kan det være nødvendig at noen må parker ved den nye skolen.

9.1.11

Vi ligger litt bak med føreinnformasjon på skiløypene for tiden, men det ble kjørt på Tveide fredags kveld og løypene i Holta og jordene på Lundemoen blir kjørt nesten daglig etter behov. Værmeldingene er litt vanskelig å forutse når vinden er syd vest, da blir det sannsynlig vis regn og kan hende også noe snø fremover. Vi får håpe på det beste.

Men nå er det bra med snø og vi vil med det første kjøre rundt Omarshei og Olashei.

3.1.11

Vi kommer ikke til å starte opp med skirenn før neste onsdag, 12. Januar. Det er meldt dårlig vær med regn i starten av neste uke, så vi håper at det går over til snø etter hvert.

Jeg har planer om en kveld med noe glide- og smørekurs med det første, men er ikke helt i boks med dette. Det er bare å følge med på hjemmesiden og i lokalpressen.

28.12.10

I kveld har vi vært i lysløypa på Birkeland i anledning Romjulssprinten som arrangeres i morgen. Har også kjørt en og to runder på Tveide etter mørkets frembrudd. Jeg håper det ble slik at en kan benytte løypene. Løypene er nok litt løse enda, men det blir bedre etter hvert..

24.12.10

Vi starter dagen med løypekjøring på Tveide tidlig på morgenen i dag. Deretter blir det å kjøre Lysløypa og kanskje også jordene på Lundemoen. Så får jeg håpe at jeg rekker en runde eller flere i løypa etterpå. Søndag har jeg planer om å kjøre og pakke rundt Omars og Olashei løypene. Her vil det nok ikke bli spor alle veier men det kommer kanskje mer snø etter hvert.

Ut på nyåret vil vi arrangere smørekurs i Holta for å friske opp kunnskaper og lignende. Skirenn vil også bli arrangert like etter nyttår. Vi får se litt på temperaturen når vi starter opp. Avslutningsvis vil vi ønske alle ski og snøvenner en riktig God Jul!

19.12.10 SKISESONGEN I GANG

Nå er vi i gang med en ny skisesong, tidligere enn noen gang. Lysløypa vil bli oppkjørt fra morgenen av og så er planen å ta første turen til Tveide etterpå. Her blir det å kjøre noen runder å tråkke snøen ned, men det vil nok bli noe løst en stund. Så jeg håper å rekke hjem til håndballkampen i ettermiddag og kanskje en første tur på skia i kveldinga…

7.12.10

Vi har nå kjørt en runde i lysløypa og jordene på Lundemoen, men det er akkurat litt for lite snø til at det er nok. Det vil si at maskinen snur opp noe sand og jord når den kjører. Så vi trenger litt mer snø for å få løypene bedre, men følg med på hjemmesiden til LIL.

KLARE FOR NY SKISESONG

Nå begynner vi å bli klare for en ny skisesong i Lillesand, og vi gleder oss. Asbjørn har fikset og klargjort løypemaskinen som er klar for en ny lang sesong. Og så har vi i fellesskap ryddet lysløypa og Omars og Olashei løypene for greiner og lignende så disse ligger innbydende fremfor oss. Vi har også fått klarsignal på skiløypene på Tveide kan brukes også i år. Dette skjer i samråd med grunneierne, som har første prioritet hvis de skal bruke områdene til noe. Her er litt rydding som gjenstår, men det er fort gjort.

Kulden er på plass og det er hvitt på marka, men det er nok litt for lite til å finne frem skia. Det er skiforhold på Høgås og sikkert snart også på Topland. Vi håper på en flott vinter også i år og vi er mange som gleder oss.

Sist oppdatert: 28. november 2012 - 23:10. Av: Annar

Samarbeidspartnere

Lillesands-sparebank Trimtex MX-Sport Lillesand Senter
Asko Saint Gobain

Informasjon

Styreleder: Tor Berthelsen

Org. nr.: 975 633 845, Adresse: Postboks 202, 4792 Lillesand
 Følg oss på Facebook
 Følg oss på Twitter