Arkiv 2011/12

Rennet 22.2 avlyst (19.02.2012)

Nå minker det veldig på snøen på Holta og i lysløypa for øvrig, og på jordene på Lundemoen er det mange gresstuster som stikker opp. Med værvarslet fremover ser det veldig vanskelig ut å få til skirenn onsdag den 22. februar, og jeg er nødt til å avlyse skirennet. Det er med tungt hjerte denne beslutningen fattes, men vi er klare når det kommer mer snø. Håper ikke skirenn er arrangert for siste gang for i år.

Jeg kjørte på Tveide på torsdagskvelden i forrige uke, men vet ikke hvordan skiføret er der nå. Det ble oppservert biler der på søndag.

Renn nr 3 i skikarusellen (15.02.2012)

Selv om det har vært litt mildvær de siste dagene var det nok av snø under renn nr. 3. Føret var skarpere enn de to forgående rennene.

Nå setter vi vår lit til værgudene om at snøen blir liggende, slik at vi kan arrangere løp nr 4 den 22. februar.

Hele 134 deltakere i skikarusellen onsdag 8. februar! (08.02.2012)

Enda en deltakerrekord for skikarusellen denne onsdagen. Rammen var perfekt. 3 – 4 kuldegrader, vindstille, flotte løyper, godt føre, klarvær og fullmåne. Resultatet ble masse blide barn og mange stolte foreldre. Denne gangen var kiosken mer forberedt på storinnrykk. Vi håper det ble en vaffel eller pølse eller noe annet godt til flinke skiløpere.

Velkommen igjen neste onsdag!

Skiforholdene rundt Omars og Olashei (08.02.2012)

Skiforholdene rundt Omars og Olashei er nå på sitt allers flotteste etter en tur med nye spor og bra med snø.

Minner også på skirennet i kveld Onsdag med start fra kl 18:00.

Løypene (05.02.2012)

Løypene ble kjørt opp i formiddagstimene Søndag i Holta og jordene på Lundemoen. Det ble kjørt til Olashei på Fredagskvelden og på Tveide på Lørdag. Skjøtetraseen på Tveide er ikke helt oppe å går enda, men solen begynner å bli bra. Nå er det bare å finne frem skia og komme seg ut. Værmeldingen er snø på mandag, så da er det bare å begynne på an igjen. Det kan bli flott på ski i februar.

Første skirenn (01.02.2012)

Første skirenn ble avviklet med kjempestor deltakelse på oppimot 140 unger og evigunge Sverre Fossum, på 80 år. Det var en kald og flott kveld med rekord deltakelse. Det ble i meste laget for arrangøren som hadde 1 medalje for lite, og den alltid så velutstyrte kiosken gikk tidlig tom for vafler og pølser. Så neste uke må vi ha dette ordentlig på plass. Deltakerliste finnes her, så vi kan se hvem som har vært med og hvor flinke de er til å gå på ski.

Planen for løypekjøring er Birkeland og Tveide på fredagskveld og Omars- og Olashei på lørdags morgen, men det kan bli noe forandring hvis været ikke er med oss.

Omars og Olashei (31.01.2012)

Har i ettermiddag vært en tur rundt Omars og Olashei med motor og laget spor og tråkket snøen sammen, og det er faktisk bra med snø de fleste plasser. Nå får vi se litt på værmeldingen fram til helgen, men jeg har et håp om å få kjørt en tur til før helga. På slutten av traseen ved Hesthagen er det påbegynt et arbeid med et knuseverk så her vil vi ikke komme forbi. Da blir det å følge sporet opp og over Kjus og Aamot bakkene. Pass på skivenner, for her er det bratt.

Nye runder med skirenn for barn og unge (29.01.2012)

Nå er vi klar for nye runder med skirenn for barn og unge på Holta på onsdagskveldene fremover. Det blir påmelding fra kl 17:00 og med første start kl 18:00. Det blir medaljer og saft til alle deltakerne og muligheter for å få kjøpt en pølse og de populære vaflene vi har å tilby. Den yngste klassen fra 0-6 år går en runde rundt løpebanen som er 400m. 7-9 åringen går ca 500m med en liten oppforbakke og en liten utforbakke å prøve seg på. Ungdommen fra 10 år og oppover går og løper en runde i den eldste delen av lysløypa på 1500m. Det koster 25,- kroner for å bli med og for det får man medaljer og gratis saft etter målgang. Vi ønsker barn og unge og foreldre og besteforeldre velkommen til vinterens høydepunker for mange i Holta onsdager fremover.

Nå har det snødd et par dager i strekk, så vi prøver å få kjørt opp løypene så fort været tillater de. Det er snart også nok snø til en tur eller to rundt Omars- og Olashei løypene. Følg med på hjemmesiden til Lillesandil.no.

Ting skjer (28.01.2012)

Ting skjer i skisporten i Lillesand for tiden, nå ringer grunneierne å purrer på løypekjørerne at nå er det nok snø til å komme i gang med nasjonalidretten vår. Har i ettermiddag vært å laget skiløyper på Tveide og runden rundt Fjellskår. Det ble en grunnpreparering men med litt mer snø og en tur til kan de ble veldig bra. Etter hjemkomst til Lillesand har jeg vært rundt jordene på Lundemoen. Her er det blitt en liten endring på løypene, men det er bare å følge skisporene så går det bra. Nå er det bare å gjøre seg klar til Årerts første skirenn til Onsdag som kommer, og vi gleder oss alle sammen. Følg med på hjemmesiden og i lokalpressen til uken.

Ny skisesong? (28.12.2011)

Vi er nå snart i starten av en ny skisesong håper jeg. Det var hvitt et par dager men så ble alt borte igjen. Nå får vi bare vente å se. I mellomtiden vil jeg benytte anledningen til å ønske alle skiinteresserte. En God Jul og Et Godt Nyttår

Kuldegrader (21.12.2011)

Nå er det ifølge kalenderen snart klart for kuldegrader og da også is og snø. Håper og tror at det kan bli en flott vinter også i år med mye snø og fine skiturer. Skiløypene skal være ryddet og klare for bruk, det gjenstår litt rydding i lysløypa, men det er en plan på dette. Vi har også en plan på noe oppgradering av lysløypa i form av noe mer grus etc. Jeg regner med at det blir skimuligheter også i år på Tveide, men jeg skal ha en runde med et par av grunneierne med det nærmeste. Da er det bare å følge med på hjemmesidene til LIL og i lokalpressen fremover, så er vi i gang igjen.

Vinteren er rett rundt hjørnet. (21.11.2012)

Vi begynner å nærme oss en ny vinter og med en etterfølgnede skisesong. I skrivende stund er vi igang med å klargjøre løypene for nye greiner etc som må fjernes før vi kan begynne å gå på ski til vinter. Det vil også forgå noe vedlikehold i lysløypa, men da trenger vi litt frost får å få det til. Tveide løypene vil Birkenes il preperere selv i vinter, og da for vi noe bedre tid. Men vi er hjertelig velkomne til å gå på ski i de dype Tveideskogene. Skigruppa håper selvfølgelig på en snørik vinter og mye moro å se frem til. Vi vil gjøre vårt ytterste får å holde skivenner og andre oppdatert etter beste evne.

Sist oppdatert: 4. desember 2012 - 21:34. Av: Annar

Samarbeidspartnere

Lillesands-sparebank Trimtex MX-Sport Lillesand Senter
Asko Saint Gobain

Informasjon

Styreleder: Tor Berthelsen

Org. nr.: 975 633 845, Adresse: Postboks 202, 4792 Lillesand
 Følg oss på Facebook
 Følg oss på Twitter