Jenter 2008

Jenter 2008 er så mange nå at vi ikke kan ta inn flere. Hvis 2008 jenter ønsker å spille håndball så må de ta kontakt med trenerne og bli satt på venteliste. Vi er veldig glad for at så mange vil spille håndball ?

Hilsen trenerteamet

Skrevet av: Annar den 1. februar 2017 09:21 Les Mer

Aquarama Cup 2016

Helga 22 – 24 september var det duket for AQ Cup i Kristiansand.

Vi stilte med 23 ivrige jenter fordelt på 3 lag i J-9 klassen. Denne cupen er den største vi har vært med på. Det var ca 50 påmeldte lag bare i J-9 klassen. Arrangørene hadde lagt opp til at alle kampene skulle spilles i Sørlandshallen fordelt på 9 baner. Det var et yrende liv med håndballglade gutter og jenter der inne hele helgen. Fantastisk moro å få være med på.

Jentene våre skulle møte motstandere fra andre deler av landet, noe som er veldig moro. Vi vet aldri hva vi møter av motstand. Det er også i slike settinger vi finner ut hvor vi ligger nivåmessig. Vi delte inn våre jenter i 3 jevne lag. Vi møtte veldig god motstand i noen av kampene og mindre god i andre. Alle lag skulle spille 2 kamper på lørdag og 2 kamper på søndag.

Vi gikk på noen få tap og en del seiere denne helgen. Det som er mest moro med slike kamper er ikke nødvendigvis at det blir seier hele tiden, men at jentene gjennomfører ting vi har trent på hele året. Og det gjorde de virkelig. Her var det masse sperrer og innløpinger på linje og at vi fikk prøve noen nye i mål.

En stor takk må rettes til alle foreldrene som stiller opp og heier frem våre nye håndball stjerner. Det betyr mye at dere er der.

Vi sitter igjen med mange positive ting etter denne helgen, men vi har også en del å jobbe med videre. Nå skal vi tøffe oss opp litt i forsvarsarbeidet, det er noe jentene ser frem til.

Det som gjenstår denne sesongen er noen få treninger før vi tar en avslutning. Noe av det første som skjer til neste år er Tornby Cup i Danmark. Den går av stabelen i slutten av september. Vi gleder oss masse alle sammen.

Vi trenere vil få takke for alle de artige stundene vi har sammen med dere jenter.

Hilsen
Per Kristian, Cathrine, Karianne og Julia.

Skrevet av: Lars Walle den 26. april 2016 10:27 Les Mer

Treningstider 2015-2016

Nå er treningstider for sesongen 2015-2016 ute. Du finner den under «Treningstider» i kolonnen til høyre!

Skrevet av: Fredrik Ulseth den 2. september 2015 23:01 Les Mer

Fremtidens håndballhåp

Det gror godt i LILs håndballgruppe. LIL stilte med hele tre gutter 8-lag i håndballturnering i Møglestuhallen

HØYDEPUNKT: For de sju og åtte år gamle håndballspillerne er det stor stas å få delta på turneringer og spille ordentlige kamper.

9 lag og 105 spillere møtte opp, da LIL lørdag arrangerte håndballturnering for gutter 8-lag i Møglestuhallen.

Vårt lokale idrettslag stilte selv med hele tre lag, som alle viste at det er mange spennende håndballtalenter i Lillesand.

Spesielt imponerende var de knallharde skuddene til flere av spillerne. Spillere som Morgan Sandersen-Dalholt på LIL 3 og Jonathan Frostmann Walle på LIL 1 gjorde livet surt for motstandernes keepere, noe du kan se eksempler på i vår video publisert på lp.no.

– Jeg husker ikke hvor lenge jeg har spilt håndball, men jeg har trent masse. Det morsomste med håndball er å skyte på mål. Jeg blir så glad når jeg scorer, fastslår Morgan.

MANGE KAMPER: Med 19 lag ble det spilt mange kamper i Møglestuhallen

 

Feberredninger

Også i den andre enden av banen imponerte LIL-spillerne. Espen Sire sto som en klippe i mål, men etter kampen valgte han ikke å snakke om sine feberredninger.

– Det var en spiller som skjøt ganske dårlige skudd i begynnelsen, men plutselig skjerpet han seg og begynte å skyte skikkelig hardt. Det ene skuddet hadde jeg ikke noen mulighet til å redde, men heldigvis gikk ballen i tverrliggeren, fortalte Espen, etter at LIL 1 hadde vunnet over et lag fra Kristiansand.

Guttene på laget er ikke overrasket over at de vant, da de trener hardt hver mandag.

– Vi merker at vi blir sterkere i både armer og bein av å spille håndball, sier Tobias Danielsen.

TØFFE TAK: Noen av spillerne fikk like mye juling som Heidi Løke under europamesterskapet i Ungarn.

 

Vert

Fire ganger i sesongen arrangeres det slike endagsturneringer for spillere som ikke er gamle nok for seriespill, og denne gangen var det LILs tur til å være vert.

– Ungguttene synes det er stor stas med disse turneringene. De gleder seg alltid skikkelig mye, og innsatsen er på topp hele tiden, sier LIL-trener Lars Walle.

Selv om en ikke fokuserte så veldig på sluttresultatene, var det ingen tvil om at turneringen betydde mye også for trenerne.

Mellom hver kamp snakket de taktikk med spillerne, og noen av dem laget avanserte tegninger som viste hvor spillerne skulle stå og hva de skulle gjøre i forskjellige situasjoner.

GOD SPORTSÅND: Etter hver eneste kamp takket spillerne hverandre for kampen, uansett hva som hadde skjedd på banen.

 

Se også (video): Intens håndballdag i Lillesand

 

Lenke til original: Lillesands-posten
AV:CARL CHRISTIAN ENGSTAD CARL.CHRISTIAN@LP.NO

Skrevet av: Fredrik Ulseth den 26. januar 2015 23:17 Les Mer

Intens håndballdag i Lillesand

19 gutter 8-lag og 105 håndballspillere fra Sørlandet deltok på miniturnering i Møglestuhallen lørdag

LIL takker KIF for kampen (trykk på bildet for video)

LILs håndballgruppe arrangerte endagsturneringen og stilte med tre gutter 8-lag:

LIL 1: Tobias Danielsen, Jonathan Frostmann Walle, Albert Jeppesen, Vincent Kiedaisch og Espen Sire.

LIL 2: Jan Fredrik Githmark, Magnus Malmgård, Viljar Ytterdahl, Henrik Stendahl Buch og André Haslengen.

LIL 3: Morgan Sandersen-Dalholt, Prot Panufnik, Jan Magne Bjørkestøl og Nicklas Fredriksen-Hogg.

 

Du kan se de engasjerte spillerne i aksjon i videoen øverst (direktelenke) og lese mer i tirsdagsutgaven (20.01.15) av Lillesands-Posten.

 

Lenke til original: Lillesands-posten
AV:CARL CHRISTIAN ENGSTAD CARL.CHRISTIAN@LP.NO

Skrevet av: Fredrik Ulseth den 22. januar 2015 22:34 Les Mer

Treningstider håndball

Treningstidene er nå oppdatert!

Informasjon om trenere er også oppdatert!

Lagsidene kommer etter hvert.

Skrevet av: Fredrik Ulseth den 25. september 2014 20:52 Les Mer

LIL Håndball i Tornby Cup

Bildet: Bak fra v: Nils August Jacobsen, Tommas Knutsen (12 år), Kristoffer Væting, Thomas Tingsaker, Stian Brattberg. Foran fra venstre: Trener Rune Braadland, Oskar Braadland (11 år), Jan Tingsaker, Jimmy Martinsen, Trygve Ytterdahl, Bjørn-Arvid Sæle og trener Tord Ytterdahl.

Bildet: Bak fra v: Nils August Jacobsen, Tommas Knutsen (12 år), Kristoffer Væting, Thomas Tingsaker, Stian Brattberg. Foran fra venstre: Trener Rune Braadland, Oskar Braadland (11 år), Jan Tingsaker, Jimmy Martinsen, Trygve Ytterdahl, Bjørn-Arvid Sæle og trener Tord Ytterdahl.

Helgen 20-22. september 2013 deltok LIL’s gutter og jenter 13 års lag i Tornby Cup i Danmark. I Danmark er det andre klasseinndelinger og guttene og jentene spilte derfor i 14-års klassen. (mer…)

Skrevet av: Annar den 9. oktober 2013 07:24 Les Mer

Treningstider 2013/2014

Da er treningstidene for årets sesong langt ut. Du finner den under «Treningstider». Oppstart er i uke 35, utenom J/G 7, J/G 8, J/G 9, J10 og G10 som har oppstart i uke 38.

Ellers blir hjemmesiden stadig oppdatert. Lagsidene er ikke helt på plass enda, men kommer i nærmeste fremtid.

God sesong!

Skrevet av: Fredrik Ulseth den 22. august 2013 18:22 Les Mer

Aktivitetsserie for LIL Håndball J9

I dag var to J-9 lag i aksjon. Turen gikk til Sukkevannshallen og Randesund idrettslag. Begge lagene gjorde en glimrende innsats og fikk med seg to seire hver.

Mange foreldre tok turen til hallen og var med på å lage liv på tribunen.

Jentene har utviklet seg veldig siden den første aktivitets-serien i fjor høst. Samspill og glede er det viktigste for laget og det klarer de med glans.

Morten

 

J9-2 20130112

Jenter 9-2

DSC_0266

Jernter 9-2

Skrevet av: Annar den 13. januar 2013 14:22 Les Mer

Intens håndball

Lenke til original: Lillesands-posten
AV:CARL CHRISTIAN ENGSTAD CARL.CHRISTIAN@LP.NO
PUBLISERT: 20.11.2012 14:41
SIST OPPDATERT:20.11.2012 14:42

LILs gutter 16 hadde sluppet inn syv mål på rappen og hovedtrener Jonas Gjerrestad var utvist. Da brettet spillerne opp ermene.

UTVIST: Hovedtrener Jonas Gjerrestad fikk gult kort for munnbruk. Noen sekunder senere kom det røde kortet frem.

Seriekampen mellom LIL og ØIF Arendal 2 i Møglestuhallen lørdag var svært spennende. LIL toppet tabellen i forkant av kampen, men bortelaget var uansett favoritten.

I første omgang holdt hjemmelaget lenge følge med ØIF Arendal. LIL spilte godt i forsvar, og i angrep hamret Oliver Koch inn det ene langskuddet etter det andre. Lagene gikk inn i garderoben på stillingen 10–12.

Andre omgang startet dessverre på verst mulig måte for LIL. ØIF Arendal 2 økte tempoet flere hakk, tok kontroll over kampen og scoret syv kjappe mål på rad. Etter flere urettferdige dommeravgjørelser begynte LIL-spillerne å henge med hodet. Situasjonen ble bekmørk da hovedtrener Jonas Gjerrestad ble utvist for munnbruk.

MÅLGARANTIST: Oliver Koch (nummer fire) holdt med sine syv scoringer LIL inne i kampen.

Utvisningen av treneren oppildnet spillerne. De skjerpet seg i forsvar og begynte å ta vare på mulighetene i angrep. 17 minutter ut i andre omgang var ØIF Arendals ledelse redusert til fire mål. 16-20, og et comeback virket mulig.

Dessverre viste ØIF Arendal seg som det beste laget. Da LIL måtte ta større sjanser mot slutten kom bortelaget til enkle kontringsmuligheter, og sluttresultatet ble 19–25.

– Jeg synes vi gjør en meget god kamp, rett og slett. Det gikk litt opp og ned, men jeg er veldig fornøyd med innsatsen til spillerne, sier Oliver Koch, som scoret syv mål.

Koch skulle ønske LIL fikk mer ut av de gode periodene i kampen.

– Vi burde klart å holde trykket oppe lenger, men det skortet litt på konsentrasjonen til tider og da fikk ØIF Arendal mange mål.
Andreplass
LIL ligger nå på andreplass i serien, to poeng bak lørdagens motstander.

TØFFE TAK: LILs damelag avsluttet aktivitetsserien mandag med seriekamp mot Grane Arendal 3. Også her var det tøffe tak.

– Vi har spilt kjempebra så langt i sesongen. En stor forbedring fra i fjor. Jeg er sikker på at vi vil fortsette fremgangen så lenge vi jobber hardt og står på, fastslår Koch.
Sportslig leder Torunn Sandberg Nilsen måtte ta over da Gjerrestad ble utvist. Hun forteller at laget savnet forsvarsklippen Espen Iselvmo.

– Laget jobbet bra, men de var litt for forsiktige. De lot seg altfor lett irritere over dommerfeil. I tillegg satt ikke forsvarsspillet som det skulle, mye på grunn av at vi savnet Espen.

Sandberg Nilsen virket svært oppgitt da Gjerrestad ble utvist, men etter kampen klarte hun å smile over det hele.

– Det hender vel ikke så ofte at treneren får rødt kort. Det viser at vi er veldig engasjerte, i hvert fall.
Aktivitetsserie
Kampen var en av 18 håndballkamper som ble spilt i Møglestuhallen lørdag.

Aktivitetsserien begynte på morgenen med en rekke kamper for forskjellige jenter 9-lag, inkludert to fra LIL. Deretter spilte LILs jenter 12 mot Våg 2 og LILs gutter 12 mot Tvedestrand. LILs damelag avsluttet dagen med seriekamp mot Grane Arendal 3. Den tapte de med sifrene 29–45.

INTENST: Ingen av spillerne holdt igjen da Lillesand IL og ØIF Arendal 2 braket sammen i Møglestuhallen lørdag.

Skrevet av: Annar den 21. november 2012 08:43 Les Mer

Samarbeidspartnere

Lillesands-sparebank Trimtex MX-Sport Lillesand Senter
Asko Saint Gobain

Informasjon

Styreleder: Tor Berthelsen

Org. nr.: 975 633 845, Adresse: Postboks 202, 4792 Lillesand
 Følg oss på Facebook
 Følg oss på Twitter